Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong en Barcelona overklassen Real Madrid en grijpen Super Cup

Frenkie de Jong en Barcelona overklassen Real Madrid en grijpen Super Cup

15 jan 2023, 21:50

FC Barcelona heeft zondagavond ten koste van Real Madrid de Super Cup in de wacht gesleept. In Saoedi-Arabië waren Frenkie de Jong en consorten met duidelijke cijfers te sterk voor het elftal van Carlo Ancelotti: 3-1.

Barcelona-aanvoerder Sergio Busquets speelde in Saudi-Arabië zijn 45e Clásico, waarmee hij het record evenaarde van Lionel Messi en Sergio Ramos. De 33-jarige middenvelder was bij zes van de eerdere dertien gewonnen Supercups van Barcelona betrokken. Real Madrid kon bij winst in Riyad op gelijke hoogte komen met de Catalaanse recordhouder.

Real begon in de wetenschap dat de club onder succescoach Carlo Ancelotti zeven van zijn acht finales in alle competities had gewonnen. Van een psychologisch voordeel leek echter geen sprake, aangezien Barcelona vanaf de aftrap de overhand had. Een schot van Robert Lewandowski werd door Real-keeper Thibaut Courtois op de paal geduwd, waarna Alejandro Balde de rebound wild naast schoot.

Barcelona nam dankzij Lewandowski en Gavi afstand in het laatste kwartier voor rust. De ervaren spits vond Gavi bij de tweede paal en de 18-jarige middenvelder rondde koelbloedig af voor de 1-0. Na goed werk van Oranje-international Frenkie de Jong ging Gavi er even later vandoor op de linkerflank en gaf hij Lewandowski een niet te missen kans, 2-0.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Real, dat voor rust slechts één kans via Karim Benzema creëerde, kwam er ook in de tweede helft amper aan te pas. Barcelona bleef gevaarlijk en nadat Ousmane Dembélé oog in oog met Courtois had gefaald, besliste Pedri de wedstrijd op aangeven van opnieuw Gavi, 3-0. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Benzema pas de 3-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.