Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong dreigt duels Oranje te missen door verstuikte rechterenkel

4 mrt 2024, 13:46

Frenkie de Jong heeft afgelopen weekend een verstuikte rechterenkel opgelopen. Dat meldt zijn club FC Barcelona in een korte verklaring op sociale media. De Catalanen melden niet hoelang de 26-jarige De Jong uit de roulatie is.

De middenvelder van Oranje moest tijdens de uitwedstrijd tegen Athletic Club uit Bilbao al na een klein half uur van het veld worden gereden. "We zullen tussen zondag en maandag meer te weten komen over de blessure, maar het ziet er niet goed uit. Ik kan me voorstellen dat hij een aantal wedstrijden uitgeschakeld zal zijn", liet trainer Xavi optekenen.

De Jong mist mogelijk de komende twee interlands van Oranje. Op 22 maart is Schotland de tegenstander van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman en vier dagen later Duitsland.

René van der Gijp vergeleek Frenkie de Jong onlangs nog met spelers als Willem van Hanegem, Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten. Bekijk de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.