Terug

Volg Vandaag Inside

Fraser verbaasd door incident Van Seumeren met Klaiber: 'Diezelfde heren zitten er nu anders in'

Fraser verbaasd door incident Van Seumeren met Klaiber: 'Diezelfde heren zitten er nu anders in'

21 mrt 2023, 00:00

Henk Fraser is verbaasd over hoe FC Utrecht is omgegaan met de kleedkamerruzie tussen Frans van Seumeren en Sean Klaiber. Fraser stapte eerder dit seizoen onder druk van het bestuur zelf op na een fysieke aanvaring met Amin Younes. Algemeen directeur Thijs van Es gaf later aan dat hij de trainer er anders zelf uit zou hebben gegooid.

Na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) stormde Van Seumeren de kleedkamer in om zijn frustraties te uiten over het spel van zijn club. Later kwam het tot een fysieke confrontatie met Klaiber, waarbij meerdere spelers tussenbeide moesten komen. Meerdere spelers vonden de situatie vergelijkbaar met die van Fraser en Younes. Van Seumeren betuigde spijt over zijn actie en bood zondag zijn excuses aan bij de selectie.

"Die geluiden heb ik ook gehoord", zegt Fraser tegenover De Telegraaf. "Of het zo is kan ik niet beoordelen, want ik ben er niet bij geweest. Ik heb wel gelezen dat Frans ook zelf heeft aangegeven dat het fysiek is geworden. En ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is. Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen. Blijkbaar is er verschil tussen het ene fysieke moment en het andere. Diezelfde heren zitten er nu anders in."

Fraser vertrok uiteindelijk noodgedwongen bij FC Utrecht. "Het is aan anderen om te beoordelen of ze dit klassenjustitie vinden en of de directeur nu andere principes handhaaft. Er zijn nu ook andere belangen natuurlijk. Maar iedereen moet zelf maar oordelen of belangen invloed mogen hebben op principes", aldus Fraser.

Fraser vertelde eerder bij Veronica Offside over het incident met Younes bij FC Utrecht. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Fraser over incident met Younes: 'Ik kan mij storen aan respectloos gedrag'
3:15
Fraser over incident met Younes: 'Ik kan mij storen aan respectloos gedrag'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.