Terug

Volg Vandaag Inside

Fransen verbieden Oranjeparade in Lyon

Fransen verbieden Oranjeparade in Lyon

2 juli 2019, 11:46

De lokale autoriteiten in Lyon hebben geen toestemming gegeven voor een Oranjeparade door de Franse stad, voorafgaand aan de halve finale van het WK tussen de Nederlandse voetbalsters en Zweden. Volgens de Fransen is het niet mogelijk om in een stoet door Lyon naar het stadion te trekken vanwege de veiligheid. Bij de voorgaande wedstrijden van de 'Leeuwinnen' op het WK werd wel steeds een Oranjeparade gehouden, die steeds probleemloos verliep en veel bekijks trok in de Franse steden.

Via de KNVB en de wereldvoetbalbond FIFA zijn vooralsnog zo'n 2500 kaarten verkocht voor de halve finale tegen Zweden in het Parc OL. De thuishaven van Olympique Lyon biedt plaats aan 60.000 toeschouwers. De Nederlandse voetbalsters speelden één keer in een nog groter stadion. Drie jaar geleden oefenden ze in de Georgia Dome van Atlanta, met een capaciteit van 80.000 toeschouwers, tegen de Verenigde Staten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.