Terug

Volg Vandaag Inside

Franse voetbalcompetitie tot nader order stilgelegd

Franse voetbalcompetitie tot nader order stilgelegd

13 mrt 2020, 12:15

Frankrijk heeft de nationale voetbalcompetities ook stilgelegd. De organisatie van de Ligue 1 en Ligue 2, de twee hoogste afdelingen, besloot vrijdag om de competities tot nader order stil te leggen vanwege het coronavirus.

"Het collectieve belang staat boven alles. Prioriteit is nu om de epidemie in te dammen, de meest kwetsbare mensen te beschermen en verplaatsingen te voorkomen", staat in een verklaring. In vrijwel heel Europa liggen de competities nu stil. In Engeland valt op korte termijn een beslissing over de Premier League.

De Europese voetbalfederatie UEFA overlegt dinsdag met alle nationale bonden over de voortgang van de competities, zowel landelijk als Europees. Ook het doorgaan van het EK van komende zomer is dan onderwerp van gesprek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.