Terug

Volg Vandaag Inside

Franse president Macron komt belofte na: speelt donderdagavond in benefietwedstrijd

Franse president Macron komt belofte na: speelt donderdagavond in benefietwedstrijd

14 okt 2021, 10:22

Een opmerkelijk bericht uit Frankrijk. Donderdagavond staat de Franse President Emmanuel Macron aan de aftrap van een voetbalwedstrijd. De Republikein doet dat voor een nationale liefdadigheidsactie, genaamd Opération Pièces jaunes.

Begin Juni werd de afspraak gemaakt dat het Franse staatshoofd een keer op bezoek komt bij een wedstrijd voor het landelijke goede doel, waarvan de opbrengsten naar ziekenhuizen gaan. Macron kon de vorige keer vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn, maar maakt het dit jaar goed door zelfs zijn voetbalschoenen uit het vet te halen.

Macron zal in de basis starten van een elftal vol voetballegendes. Hij komt onder meer Marcel Desailly, Rudi Garcia en Alain Giresse tegen. Ook staat Arsène Wenger opgesteld in de 4-3-3-formatie. Macron is tegenover RMC Sport duidelijk over zijn bijdrage in het duel en is strijdvaardig: 'Ik wil de 90 minuten vol maken'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.