Terug

Volg Vandaag Inside

Franse international van Valencia besmet met coronavirus

Franse international van Valencia besmet met coronavirus

16 mrt 2020, 08:52

De Franse international Eliaquim Mangala is een van de vijf spelers en stafleden van de Spaanse voetbalclub Valencia die is besmet met het nieuwe coronavirus. De 29-jarige verdediger maakte zelf bekend via Twitter dat hij positief is getest. "Ik voel me goed en heb geen symptomen die bij het virus horen, maar toch ben ik in thuis in isolatie en gescheiden van mijn familie", aldus Mangala.

Hij is de tweede speler van de club uit LaLiga die is besmet. De Argentijnse verdediger Ezequiel Garay bracht zondag naar buiten dat hij het virus heeft. Ook hij vertoonde geen ziekteverschijnselen.

Valencia, de club van keeper Jasper Cillessen, speelde afgelopen week in de Champions League tegen Atalanta, de Italiaanse club die uit het zwaar getroffen Bergamo komt. De return in de achtste finales van de Champions League werd zonder publiek gespeeld.

In Spanje zijn alle voetbalcompetities stilgelegd voor tenminste twee weken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Spanje is na Italië het zwaarst getroffen land in Europa. Het land telt ruim 7700 besmettingsgevallen. Het dodental staat op 288.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.