Terug

Volg Vandaag Inside

Frans Timmermans ontkent geruchten over vertrek uit Haagse politiek: 'Ik heb een missie'

19 jan 2024, 18:03

Frans Timmermans blijft gewoon werkzaam in de Haagse politiek en ontkent dus de geruchten over een mogelijk vertrek. Dat zei de Groenlinks-PvdA-leider in een toespraak voor de Amsterdamse PvdA.

Timmermans werd onlangs in verband gebracht door de Financial Times met een topfunctie in Brussel. "Geloof niemand die zegt dat ik op het punt sta te vertrekken", riep Timmermans, geciteerd door De Telegraaf. "Jullie zijn nog lang niet van mij af. Ik heb een missie van jaren."

Tijdens zijn toespraak voor de Amsterdamse PvdA was Timmermans lovend over de hoofdstad. "We moeten laten zien waar Nederland het meest divers is, Nederland ook het sterkst is. Dat is wat je in Amsterdam overal op iedere straathoek kan zien."

Tot slot sprak Timmermans van een 'ingewikkelde tijd' door de verkiezingsoverwinning van Geert Wilders. Volgens Timmermans zou de PVV tegen alles ingaan waar Nederland voor staat. "Je kunt tachtig jaar teruggaan en zien hoe in een stad als deze, die waarden onder druk komen te staan en vertrapt kunnen worden als we niet waakzaam zijn. We mogen ons niet laten aanpraten dat het elitair is om op te komen voor diversiteit", besloot de Groenlinks-PvdA-leider.

Eerder in Vandaag Inside reageerde Johan Derksen op uitspraken van Timmermans over Wilders. De GroenLinks/PvdA-leider vergeleek Wilders met een karakter uit Finding Nemo. Bekijk de reactie van Johan terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.