Terug

Volg Vandaag Inside

Frans talent in de zomer naar Barcelona

Frans talent in de zomer naar Barcelona

8 jan 2019, 15:52

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft de eerste versterking voor volgend seizoen al binnen. De Spaanse grootmacht verzekerde zich van de Fransman Jean-Clair Todibo, die in de zomer transfervrij overkomt van Toulouse. De net 19-jarige Todibo speelt doorgaans centraal achterin, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten.

Todibo is op Zuid-Amerikaans grondgebied geboren in Frans-Guyana, maar stak al snel met zijn familie de Atlantische Oceaan over naar Frankrijk. Sinds 2016 voetbalt hij bij Toulouse. Dit seizoen kwam Todibo tien keer in actie in de Franse competitie Ligue 1 en hij maakte daarin één doelpunt.

,,Eén van de grootste talenten in Europa op zijn positie komt naar onze club'', aldus Barcelona. ,,Todibo is fysiek sterk en goed in de lucht.'' De Fransman wordt al vergeleken met zijn landgenoot Raphaël Varane, die bij Real Madrid speelt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.