Terug

Volg Vandaag Inside

Frankrijk sluit groepsfase winnend af, Zweden degradeert

Frankrijk sluit groepsfase winnend af, Zweden degradeert

18 nov 2020, 00:20

Frankrijk heeft in divisie A van de Nations League de groepsfase winnend afgesloten. De wereldkampioen versloeg Zweden in Parijs met 4-2. Daardoor degradeert de Scandinavische ploeg als nummer laatst in poule 3 naar divisie B.

Frankrijk verzekerde zich afgelopen zaterdag met een zege in en tegen Portugal (0-1) al van de groepswinst. Portugal kan daardoor de titel in de Nations League, na een overwinning vorig jaar in de finale tegen Nederland, niet verdedigen tijdens de Final Four.

Zweden kwam door een doelpunt van Viktor Claesson in de 5e minuut op voorsprong. Nog voor de rust leidde Frankrijk met 2-1 dankzij treffers van Olivier Giroud en Benjamin Pavard. Opnieuw Giroud, op aangeven van invaller Kylian Mbappé, maakte er na een uur 3-1 van. Robin Quaison zorgde in de 88e minuut nog voor 3-2 waarna invaller Kingsley Coman diep in de extra tijd de eindstand bepaalde.

Portugal sloot in Split af met een overwinning op Kroatië: 2-3. Mateo Kovacic scoorde twee keer voor de thuisploeg, die vanaf de 51e minuut met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Marko Rog. Namens Portugal kwamen Ruben Dias (twee keer) en João Félix tot scoren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.