Terug

Volg Vandaag Inside

Frankrijk moeiteloos langs IJsland

Frankrijk moeiteloos langs IJsland

25 mrt 2019, 23:45

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft maandag in het kwalificatietoernooi voor het EK voetbal van volgend jaar een eenvoudige overwinning behaald. De wereldkampioen rekende in Saint-Denis af met IJsland: 4-0. Frankrijk won vrijdag al met 1-4 van Moldavië en gaat na twee speelronden met zes punten aan kop. Turkije heeft ook zes punten, maar het doelsaldo van de Fransen is beter.

Samule Umtiti kopte Frankrijk na een indraaiende voorzet van Kylian Mbappé in de 12e minuut op voorsprong. De overige doelpunten vielen na rust. Olivier Giroud maakte halverwege de tweede helft de 2-0. Doelman Hannes Halldórsson van IJsland ging daarbij in de fout. Mbappé maakte in de 78e minuut de 3-0 en Antoine Griezmann scoorde in de 84e minuut ook nog.

Albanië won de eerste wedstrijd sinds het ontslag van bondscoach Christian Panucci. De uitwedstrijd tegen Andorra eindigde in 0-3. Albanië staat voorlopig derde, kort voor IJsland. Beide landen hebben drie punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.