Frankrijk boekt in Kazachstan eerste zege in WK-kwalificatie

28 mrt 2021, 18:57

Wereldkampioen Frankrijk heeft de eerste overwinning geboekt in de kwalificatiereeks richting het WK van 2022 in Qatar. Het elftal van bondscoach Didier Deschamps won in Nur-Sultan met 2-0 van Kazachstan. De Franse voetbalploeg had donderdag bij de start van de WK-kwalificatie punten laten liggen in het Stade de France tegen Oekraïne (1-1).

Ousmane Dembélé opende in de 20e minuut de score in de lege Astana Arena. De 23-jarige aanvaller van FC Barcelona kon in het strafschopgebied vrij uithalen en maakte zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg in bijna drie jaar. Vlak voor rust kwam Frankrijk op 2-0 via een eigen doelpunt van Sergei Malij. De verdediger had even daarvoor met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt van Anthony Martial voorkomen, maar uit de daaropvolgende hoekschop kopte hij de bal op knullige wijze in eigen doel.

Frankrijk, dat matig speelde, kon in de tweede helft niet verder afstand nemen. De ingevallen Kylian Mbappé miste een door hem zelf versierde strafschop. De Kazachse keeper wist de penalty van de Franse aanvaller te stoppen. De ploeg van Deschamps sluit het interlandblok woensdag in Sarajevo af tegen Bosnië-Herzegovina.