Dost scoort en wint met Frankfurt van Schreuder

18 jan 2020, 18:39

Bas Dost heeft Eintracht Frankfurt bij de hervatting van de Bundesliga aan een overwinning bij TSG Hoffenheim geholpen. De Nederlandse spits, eindelijk verlost van liesklachten, opende in de 18e minuut de score. Kostas Stafylidis bracht de thuisploeg van trainer Alfred Schreuder kort na rust op gelijke hoogte, maar de Amerikaan Timothy Chandler bezorgde Frankfurt met zijn doelpunt in de 62e minuut de winst: 1-2

Dost kroop bij een voorzet vanaf de rechterkant van Mijat Gacinovic voor zijn bewaker en tikte zijn vijfde doelpunt van dit seizoen binnen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen SC Paderborn, had de spits ook al gescoord. Desondanks verloor Frankfurt toen met 2-1.

Dankzij de winst bij Hoffenheim klom Frankfurt naar de elfde plek in de Bundesliga met 21 punten. Hoffenheim blijft de nummer 8 met 27 punten.