Terug

Volg Vandaag Inside

'Frank de Boer mag extra spelers selecteren voor het EK'

'Frank de Boer mag extra spelers selecteren voor het EK'

27 apr 2021, 13:47

Frank de Boer en zijn collega-bondscoaches mogen niet 23 spelers, zoals gebruikelijk, maar 26 spelers selecteren voor het EK. Dat meldt The Times. De UEFA gaat volgens de Engelse krant beslissen om het aantal selectieleden dat mag worden opgeroepen voor het eindtoernooi te verhogen met drie.

Die beslissing heeft alles te maken met het coronavirus. In de afgelopen interlandperiode riepen verschillende bondscoaches al om uitbreiding van de EK-selecties. Mancini, bondscoach van Italië, zei: 'Wat als iemand positief wordt getest op corona? Het zou lastig worden een andere speler te selecteren, want die zijn allemaal op vakantie.'

De UEFA heeft nu geluisterd naar die woorden, zo meldt The Times. Ook het drukke speelschema dat gehanteerd wordt vanwege de pandemie zou als een van de argumenten gelden.

Het EK voetbal begint op 11 juni. Tien dagen eerder moeten de definitieve selecties bij de UEFA binnen zijn. Alleen als een geselecteerde speler geblesseerd raakt, kan een land daarna nog in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd een vervanger oproepen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.