Terug

Volg Vandaag Inside

Frank de Boer heeft vertrouwen in Ajacied: 'Ajax moet hem helpen, want hij heeft veel wapens'

Frank de Boer heeft vertrouwen in Ajacied: 'Ajax moet hem helpen, want hij heeft veel wapens'

4 feb 2023, 00:00

Frank de Boer heeft er vertrouwen in dat Calvin Bassey gaat slagen bij Ajax. De verdediger krijgt - mede door zijn prijskaartje van 23 miljoen euro - de afgelopen maanden veel kritiek over zich heen.

"Ik denk dat hij een heel goede linker centrale verdediger is", zegt De Boer in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me, want hij is zó snel. Alleen aan de bal moeten ze hem helpen. Johan Cruijff zei weleens gekscherend dat de mensen om je heen er verantwoordelijk voor zijn hoe goed je speelt. Zo moet Ajax zo’n jongen ook helpen, want Bassey heeft veel wapens."

De Boer maakt momenteel onderdeel uit van de technische commissie van de UEFA, waar hij als technisch waarnemer Europese wedstrijden bezoekt en rapporten over uit brengt. De oud-voetballer weet niet of hij ooit nog aan de slag gaat als trainer. "Ik zie wat Phillip Cocu nu bij Vitesse doet en vind dat mooi. Omdat ik zo nauw bij het voetbal ben betrokken, kan het moment komen dat ik er ook weer vol voor wil gaan."

Eerder in Veronica Offside sprak Wesley Sneijder zich kritisch uit over de Calvin Bassey. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Wesley adviseert Ajax: 'Tadic eruit en Bassey een enkeltje terug geven’
4:29
Wesley adviseert Ajax: 'Tadic eruit en Bassey een enkeltje terug geven’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.