Terug

Volg Vandaag Inside

'Frank de Boer haalt viervoudig Oranje-international naar Al Jazira'

'Frank de Boer haalt viervoudig Oranje-international naar Al Jazira'

27 juli 2023, 14:29

Viervoudig Oranje-international Karim Rekik maakt de overstap van Sevilla naar Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de 28-jarige verdediger de voorkeur geeft aan deze transfer, ondanks eerdere geruchten dat hij op weg was naar Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. Rekik onderging woensdag succesvol een medische keuring bij zijn nieuwe club, die onder leiding staat van trainer Frank de Boer.

Eerder leek het erop dat Rekik bij Al-Ettifaq zou tekenen, waar Steven Gerrard als trainer actief is. De deal met de Saudi-Arabische club was bijna rond, maar op het laatste moment ketste deze af. Niettemin wist Al-Ettifaq wel Jordan Henderson van Liverpool aan zich te binden.

Het afgelopen seizoen kampte Rekik met blessures, wat zijn speeltijd bij Sevilla beperkte tot 22 optredens, waarvan hij in 18 wedstrijden in de basis stond. Wel speelde hij ruim dertig minuten in de Europa League-finale tegen AS Roma, die Sevilla uiteindelijk won na een spannende strafschoppenserie. Naast Sevilla heeft Rekik ook voor andere clubs gespeeld, waaronder PSV, Hertha BSC en Olympique Marseille.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.