Terug

Volg Vandaag Inside

Wijndal maakt indruk op Slot: ‘Dat maakt hem uniek’

9 nov 2020, 15:04

Tijdens de persconferentie na afloop van Heerenveen - AZ sprak AZ-trainer Arne Slot lovend over zijn linksback Owen Wijndal. Wijndal is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Alkmaarders en speelt elke wedstrijd de volle negentig minuten.

Slot was erg positief tijdens de persconferentie en prees vooral zijn intensiteit. 'Ondanks dat we afgelopen donderdag verloren, speelde hij een verdienstelijke wedstrijd. En wat vandaag zo indrukwekkend was, is dat hij elke week 90 minuten speelt. Het maakt niet uit of het minuut 3 of 87 is. Hij blijft met een snelheid, kracht en power er overheen denderen. Dat maakt hem uniek. Ik weet niet of je dat veel ziet bij andere clubs', zo oreert Slot.

Wijndal laat zien erg fit te zijn, ondanks het feit dat het profvoetbal lang stil heeft gelegen door corona. Daar heeft Slot een duidelijk verklaring voor. 'Ik denk dat dit niet iets is van één of twéé weken. Dat komt bij Owen door de mensen die de afgelopen jaren intensief met hem gewerkt hebben. In de jeugdopleiding bij AZ wordt je namelijk voorbereid op klaar zijn voor het spelen van drie wedstrijden in de week.'

AZ won gisteren overtuigend van Heerenveen met 3-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.