Fortuna wint ook bij Sparta weer uitwedstrijd

13 feb 2021, 18:00

Fortuna Sittard heeft voor de vierde opeenvolgende keer een uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De fraaie reeks onder trainer Sjors Ultee kreeg zaterdag een vervolg bij Sparta Rotterdam, 1-2. De Limburgers staan inmiddels stevig in de middenmoot.

Na ruim 20 minuten kwam Fortuna op voorsprong. Lisandro Semedo scoorde, na voorbereidend werk van Zian Flemming. Daarvoor was Laros Duarte dicht bij de openingstreffer voor de Rotterdammers geweest, maar hij zag zijn inzet door doelman Yanick van Osch uit de bovenhoek getikt.

Danzell Gravenberch maakte gelijk. Hij scoorde nadat Van Osch eerst nog een inzet van Lennart Thy had gekeerd. Gravenberch werd daarmee de eerste Spartaan die scoorde op zijn verjaardag in de Eredivisie sinds Dennis de Nooijer in 1994. Overigens had Gravenberch op zijn feestdag al in de tweede minuut een gele kaart gekregen van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Meteen na de hervatting zette Sebastian Polter de Limburgers opnieuw op voorsprong. De Duitser deed dat na een inleidende actie van Mats Seuntjens. Ook daarna waren de beste kansen voor Fortuna.