Fortuna verslaat De Graafschap in slotfase

21 okt 2018, 20:55

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft in de eredivisie een beetje afstand genomen van de onderste plaatsen. De gepromoveerde Limburgse club versloeg zondag in de slotfase De Graafschap (3-1). Voor Fortuna betekende het de tweede overwinning van het seizoen.

Het elftal van trainer René Eijer kwam in de 38e minuut op voorsprong via de Griek Lazaros Lamprou. Fortuna had in de eerste helft verder weg kunnen lopen bij De Graafschap. Lisandro Semedo zag in de 43e minuut zijn strafschop worden gestopt door Hidde Jurjus. De van PSV gehuurde doelman is vaker succesvol bij penalty's. Jurjus keerde in de eredivisie vier van de acht strafschoppen die tegen hem genomen werden.

De misser van Semedo werd voor Fortuna extra pijnlijk toen Youssef El Jebli in de 50e minuut na een fraaie individuele actie gelijkmaakte.

Fortuna hield toch drie punten over aan het duel. Jurjus ging in de 83e minuut opzichtig in de fout. De keeper had de bal klem moeten pakken na een zacht schot. Hij liet de bal echter los, waarna Lamprou scoorde. Branislav Ninaj zorgde voor 3-1.