Terug

Volg Vandaag Inside

Fortuna Sittard zet Ultee al na drie wedstrijden op straat

Fortuna Sittard zet Ultee al na drie wedstrijden op straat

22 aug 2022, 12:20

Fortuna Sittard heeft al na drie speelrondes in dit seizoen trainer Sjors Ultee ontslagen. Zijn ploeg verloor zaterdag thuis met 4-1 van SC Cambuur. In de eerste twee speelronden werd ook verloren van Ajax (2-3) en FC Twente (3-0).

Ook assistent-trainer Rob Alflen vertrekt bij de club. Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen nemen de taken tijdelijk over.

Technisch manager Sjoerd Ars zegt dat niet alleen de drie nederlagen de reden zijn voor het ontslag van de 35-jarige Ultee. "We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht, waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club." Volgens Ars heeft de jonge Utrechter zich wel bewezen als "bekwame" hoofdtrainer.

Onder leiding van Ultee verzekerde Fortuna zich afgelopen seizoen als nummer 15 net aan van directe handhaving in de Eredivisie. Een jaar eerder eindigden de Limburgers als elfde.

Ultee was sinds november 2020 hoofdtrainer in Limburg, toen hij de eindverantwoordelijkheid kreeg na het ontslag van Kevin Hofland. Ultee was in het seizoen ervoor op papier al de hoofdtrainer, maar dat was vooral omdat Hofland toen nog niet over de benodigde papieren beschikte. Halverwege 2020 werden de rollen omgedraaid en werd Ultee naast assistent ook technisch manager.

Fortuna versterkte zich deze zomer met onder anderen de Turkse topspits Burak Yilmaz. Hij scoorde weliswaar twee keer, maar heeft de ambitieuze Limburgers nog niet aan punten kunnen helpen in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.