Terug

Volg Vandaag Inside

Fortuna Sittard zegt contract Velthuizen formeel op

Fortuna Sittard zegt contract Velthuizen formeel op

30 mrt 2021, 14:47

Fortuna Sittard heeft de Zwitserse verdediger Martin Angha en de Zweedse middenvelder Tesfaldet Tekie langer aan zich gebonden. De nummer 11 van de Eredivisie besloot de opties in de aflopende contracten van beide voetballers te lichten, waardoor ze nu beiden tot de zomer van 2022 vastliggen in Sittard. De club heeft het aflopende contract van Piet Velthuizen formeel opgezegd.

'Tesfaldet en Martin hebben in de afgelopen periode enorme stappen gemaakt, net als de rest van het team', zegt technisch manager Sjoerd Ars. 'Het was dan ook een logisch vervolg om de opties in beide contracten te lichten. Tevens zijn we met beide spelers in gesprek over een langer verblijf.'

Angha (27) en Tekie (23) zijn vaste waardes in het elftal van trainer Sjors Ultee. Ze deden in 26 van de 27 competitieduels mee. Fortuna Sittard heeft de aflopende contracten van Piet Velthuizen, Grégoire Amiot, Clint Essers, Djibril Dianessy, Nassim El Ablak, Leroy George, Özgür Aktas en Dimitrios Ioannidis formeel opgezegd. Zij zijn in de zomer transfervrij.

Velthuizen kreeg eind vorige maand een contract tot het einde van dit seizoen, als vervanger van Yanick van Osch (zware botkneuzingen) en reservekeeper Alexei Koselev. De 34-jarige keeper maakte zijn rentree in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0). De verre van afgetrainde doelman moest al na 22 minuten naar de kant met een dijbeenblessure.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.