Terug

Volg Vandaag Inside

Forse boete voor Bellingham na kritiek op scheidsrechter

Forse boete voor Bellingham na kritiek op scheidsrechter

7 dec 2021, 13:28

Jude Bellingham heeft van de Duitse voetbalbond DFB een boete van 40.000 euro gekregen naar aanleiding van zijn kritiek op arbiter Felix Zwayer. De 18-jarige Engelsman van Dortmund verwees afgelopen weekend, na het verloren duel met Bayern München, voor de camera van de Noorse sportzender Viaplay naar de betrokkenheid van Zwayer bij een groot schandaal rond matchfixing, zestien jaar geleden.

'Je geeft een scheidsrechter die eerder al wedstrijden gemanipuleerd heeft de leiding over de belangrijkste wedstrijd in Duitsland. Wat verwacht je dan?', zei Bellingham, die onder meer refereerde aan een discutabele strafschop voor Bayern. Mede door die penalty won Bayern met 3-2. 'Maar je kunt meer beslissingen van Zwayer in twijfel trekken', stelde Bellingham ook.

De 40-jarige Zwayer was in 2005 betrokken bij een omkoopschandaal rond de voor het leven geschorste arbiter Robert Hoyzer. Zwayer, toen 23 jaar oud, was destijds grensrechter en werd als kroongetuige in de zaak voor een half jaar geschorst. Hij heeft betrokkenheid altijd ontkend.

Dortmund verdedigde de tiener na zijn uitlatingen. 'Die jongen is achttien jaar en praatte na een zeer emotioneel en verhit duel. We zullen hem bijstaan', liet technisch directeur Michael Zorc optekenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.