Terug

Volg Vandaag Inside

Formule 1 zet wedstrijdleider Michael Masi aan de kant na veelbesproken seizoensontknoping

Formule 1 zet wedstrijdleider Michael Masi aan de kant na veelbesproken seizoensontknoping

17 feb 2022, 14:33

Michael Masi is niet langer de wedstrijdleider in de Formule 1. Het vertrek van de 44-jarige Australiër werd door Mohammed Ben Sulayem, de baas van de internationale autosportfederatie, in een video bekendgemaakt.

Mais speelde vorig seizoen een belangrijke rol in de titelstrijd. Tijdens de laatste race van 2021, de Grote Prijs van Abu Dhabi, pakte Max Verstappen mede dankzij een beslissing van Masi op curieuze wijze de wereldtitel.

Na een crash van de Canadees Nicholas Latifi in de slotfase besloot Masi alle achterblijvers tussen leider Lewis Hamilton (Mercedes) en Verstappen (Red Bull) weg te halen en het duo nog één ronde te geven om te racen. De Nederlander profiteerde maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton nog in. De beslissing van Masi leidde tot grote onvrede van Mercedes.

Snel meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.