Terug

Volg Vandaag Inside

'Formule 1 keert in 2023 terug in Zuid-Afrika'

'Formule 1 keert in 2023 terug in Zuid-Afrika'

13 juni 2022, 15:44

De leiding van de Formule 1 is deze week in Zuid-Afrika voor gesprekken over een terugkeer van de Grand Prix. Dat zal mogelijk al in 2023 gebeuren, meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

De Formule 1 kan zich verheugen in grote belangstelling van circuits om een race te organiseren en het is geen geheim dat de koningsklasse vanwege het mondiale karakter graag een race in Afrika wil. De Fransman Alain Prost was in 1993 de laatste winnaar op het circuit Kyalami nabij Johannesburg.

De Formule 1 telt dit jaar 22 races. Dat zouden er 23 zijn geweest als Rusland vanwege de oorlog met Oekraïne niet van de kalender was geschrapt. Volgend jaar kan de kalender nog verder uitdijen, aangezien ook al is voorzien in toegevoegde races in Las Vegas en Qatar. Het circuit in Shanghai in China heeft ook nog een contract, maar door het coronavirus is het onduidelijk of daar volgend jaar een race kan doorgaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.