Terug

Volg Vandaag Inside

Forbes: 'Messi niet langer bestbetaalde sporter ter wereld'

Forbes: 'Messi niet langer bestbetaalde sporter ter wereld'

29 mei 2020, 20:30

Tennisser Roger Federer voert voor het eerst de lijst van bestbetaalde sporters ter wereld van Forbes aan. De Zwitserse legende heeft daarmee over de afgelopen twaalf maanden voetbalsterren Cristiano Ronaldo en Lionel Messi afgetroefd. Messi voerde de lijst van het zakentijdschrift de vorige keer nog aan.

Federer kwam tot inkomsten van 106,3 miljoen dollar (95,5 miljoen euro) in de afgelopen twaalf maanden. Dat verdiende hij grotendeels (100 miljoen dollar) uit lucratieve sponsorcontracten van onder meer Uniqlo, Credit Suisse en Mercedes-Benz. De Zwitser verdiende daarmee iets meer dan Ronaldo (105 miljoen dollar) en Messi (104 miljoen dollar).

Opvallend is dat de huidige nummer 1 op de wereldranglijst in het tennis, Novak Djokovic, pas volgt op de 23e plaats. De Serviër, die in 2019 en 2020 de Australian Open en in 2019 Wimbledon won, verdiende 44,6 miljoen euro (40 miljoen euro). Rafael Nadal staat met een inkomen van 40 miljoen dollar op de 27e plaats.

René viel bijna van zijn stoel toen hij het salaris van collega Wendy van Dijk hoorde. Hoe zal René reageren op de 95.5 miljoen euro van Federer? Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.