Terug

Volg Vandaag Inside

Folkertsma vervangt Worm bij voetbalsters

Folkertsma vervangt Worm bij voetbalsters

6 nov 2018, 11:51

ZEIST (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman heeft in de aanloop naar de duels met Zwitserland om een WK-ticket opnieuw een wijziging moeten doorvoeren in haar selectie. Linksback Siri Worm kampt met een kuitblessure, zondag opgelopen in de competitiewedstrijd van haar Engelse club Everton tegen Yeovil Town. Worm blijkt niet inzetbaar, als vervangster riep Wiegman middenveldster Sisca Folkertsma van FC Twente op. Kika van Es is in principe de vaste linksback van Oranje.

Wiegman moest zondag al een streep zetten door de naam van Stefanie van der Gragt. De verdedigster van FC Barcelona was na een lange afwezigheid vanwege een bovenbeenblessure weer opgeroepen voor Oranje, maar Van der Gragt bleek toch niet voldoende hersteld om in actie te komen. Wiegman haalde daarom Aniek Nouwen (PSV) bij de groep, die uit 23 speelsters bestaat.

Oranje ontvangt Zwitserland vrijdag in De Galgenwaard in Utrecht, vier dagen later volgt de return in Schaffhausen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.