Terug

Volg Vandaag Inside

Flinke verschillen in bierprijzen tijdens carnaval: waar is een biertje het goedkoopst?

Flinke verschillen in bierprijzen tijdens carnaval: waar is een biertje het goedkoopst?

9 feb 2024, 14:28

Dagenlang feesten met carnaval loopt aardig in de kosten. De bierprijzen verschillen flink per stad. Over het algemeen ben je (bijna) overal 3 euro of meer kwijt. Maar waar is een biertje tijdens carnaval nou het goedkoopst?

In de meeste Brabantse gemeentes betaal je rond de 3 euro voor een biertje. In steden als Breda, Tilburg en Den Bosch lopen de prijzen op naar gemiddeld 3,50 euro. In Eindhoven betaal je het meest voor een biertje: een gemiddelde prijs van 3,70 euro.

RTL Nieuws sprak met Ruud Bakker, voorzitter van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, die aangeeft dat de bierprijs in Eindhoven schommelt tussen de 3,60 en 3,80 euro, vorig jaar lag dat bedrag rond de 3,50 euro. "De loonkosten zijn met 9 procent gestegen, de alcoholtaks is met 4 cent per glas omhoog gegaan", legt Bakker uit. "De huurprijzen zijn gestegen en dan zijn er nog de kosten die samenhangen met een vergunningsaanvraag. Zo moeten we in Eindhoven alles zelf regelen, dus ook de schoonmaak. Dan vind ik die gemiddelde prijs van 3,70 euro wel te respecteren, al snap ik dat de consument daar misschien anders over denkt."

En waar betaal je dan tijdens carnaval minder dan 3 euro voor een biertje? Bij de Bonte Os in Budel, in de gemeente Cranendonck. Bij de Bonte Os vragen ze 2,75 euro voor een biertje, zegt eigenaar Ivo Neeskens tegenover RTL Nieuws, die ook aangeeft dat de huurprijs een belangrijke rol speelt. "De stad is altijd duurder. In het dorp vraag je niet de hoogste prijs", aldus Neeskens.

Limburg

De Limburgers zijn het meeste geld voor een biertje kwijt in Venlo, waar een biertje vandaag en morgen 3,65 euro kost. Daarnaast betaal je verder in Limburg ook ruim 3 euro voor een biertje, aldus 1Limburg. In Venlo werken ze met munten, die vandaag en morgen 3,65 euro per stuk waard zijn en zondag 3,40 euro. Tijdens het evenement 't Kanon van 't Balkon in Sittard betalen carnavalsvierders 3,25 euro voor hun biertje. Vorig jaar was dat nog 3 euro. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.