Terug

Volg Vandaag Inside

Flinke tegenslag voor Peter Gillis: realityster raakt belangrijkste vakantiepark kwijt

6 dec 2023, 14:24

Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van televisiebekendheid Peter Gillis moet per direct de deuren sluiten. Recreanten krijgen tot zaterdag de tijd om hun spullen te pakken en te vertrekken van het park in het Noord-Brabantse Ommel.

De gemeente Asten, waar Ommel bij hoort, heeft alle vergunningen voor het park ingetrokken en weigert om Gillis de aangevraagde exploitatievergunning voor zijn park te verlenen.

Volgens burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van Asten is bij Oostappen Groep "een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van de regels te zien. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren." Voor de in mei aangevraagde exploitatievergunning is een Bibob-onderzoek gedaan. Zo'n onderzoek richt zich op ernstig gevaar dat een vergunning misbruikt zou worden voor criminele activiteiten. Gillis doorstond de Bibob-toets niet, zodat de gemeente de vergunning niet heeft afgegeven. De inhoud van het Bibob-onderzoek is geheim, aldus de gemeente.

Op Prinsenmeer is ook sprake van illegale permanente bewoning. De gemeente heeft die bewoners in oktober al gewaarschuwd dat ze andere woonruimte moesten zoeken. De gemeente kan ze daar niet bij helpen. De kans is groot dat deze bewoners binnenkort geen gas, water en licht meer hebben, omdat Oostappen het gebruik van het park definitief moet staken.

Volgens het Algemeen Dagblad raakt Gillis 'verreweg zijn belangrijkste recreatiepark kwijt'. "Ik ben zwaar teleurgesteld en met mij meer mensen, heel veel medewerkers bijvoorbeeld", reageert Gillis tegenover de krant. "We zitten vlak voor kerst. Maar we gaan nu eerst de stukken bestuderen met de juristen, het was een hele pak papier."

In Vandaag Inside kwam Peter Gillis ook regelmatig voorbij. Zo keek René van der Gijp een keer met verbazing naar een aflevering van 'Massa is Kassa'. Bekijk de reactie van René terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.