Terug

Volg Vandaag Inside

Flinke kritiek op Braziliaanse vreugdedansjes: 'Ik vind het echt respectloos'

Flinke kritiek op Braziliaanse vreugdedansjes: 'Ik vind het echt respectloos'

6 dec 2022, 14:33

Roy Keane ergert zich aan de vreugdedansjes van de Braziliaanse voetballers na een doelpunt. "Ik heb nog nooit zoveel van die dansjes gezien. Ze zeggen dat het hun cultuur is, maar ik hou er niet van. Ik vind het echt respectloos naar de tegenstander toe", zei de oud-speler van Manchester United op tv-zender ITV. "Ze maken vier doelpunten en doen het elke keer weer."

Brazilië versloeg Zuid-Korea met 4-1 in de achtste finales. Alle treffers van de 'Goddelijke Kanaries" vielen voor rust en leidden tot uitgebreide dansfeestjes op het veld. "Degenen die het niet leuk vinden, hebben een probleem. Wij niet, wij blijven dansen", reageerde aanvaller Raphinha. "Dit is onze uiting van vreugde als we een doelpunt maken. We doen het niet om respectloos te zijn," zei middenvelder Lucas Paquetá. "Als iemand het niet leuk vindt, kunnen wij daar weinig aan doen."

Zelfs bondscoach Tite liet zich verleiden tot wat danspasjes aan de zijlijn. "Je moet leren hoe je de bewegingen moet maken", zei de 61-jarige Tite. "Dat luistert heel nauw."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.