Terug

Volg Vandaag Inside

Flamengo: brand door reeks tragische momenten

Flamengo: brand door reeks tragische momenten

9 feb 2019, 22:45

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De brand op het trainingscomplex van voetbalclub Flamengo, die tien jonge voetballers het leven kostte, is ontstaan door een piek in de elektriciteitstoevoer. Hierdoor brak brand uit in de airconditioning. Volgens directeur Reinaldo Belotti waren de schommelingen in de elektriciteit ontstaan door een zware storm die Rio de Janeiro die dag aandeed en ook elders in de stad voor zes doden zorgde.

De brand woedde in een ouder deel van het trainingscentrum Ninho do Urubu, in een accommodatie waar de jeugdspelers sliepen. Volgens de directeur is er geen verband tussen de brand en het volgens de autoriteiten gebrek aan vergunningen voor dit deel van het complex. De burgemeester van Rio liet eerder weten dat de slaapzaal was gelegen in een deel dat stond geregistreerd als een parkeerplaats en dat Flamengo ,,al bijna dertig keer" was opgeroepen het gebouw te sluiten.

,,Het was een opeenvolging van gebeurtenissen in een catastrofale dag voor Rio, die heeft geleid tot deze nog grotere catastrofe", zei Belotti. ,,De waarheid is dat het een tragisch incident is. Het is niet gebeurd omdat Flamengo niet voldoende heeft geïnvesteerd in het gebouw of omdat de club zich daar niet druk om maakte. Het gebouw was comfortabel en adequaat. We waren er trots op."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.