Terug

Volg Vandaag Inside

Flamboyante oud-scheidsrechter Frans Derks overleden

Flamboyante oud-scheidsrechter Frans Derks overleden

25 sep 2020, 22:28

De bekende oud-voetbalscheidsrechter Frans Derks is op 89-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Dat maakte zijn familie vrijdag bekend. 'Het was een waardig afscheid', zegt de woordvoerder van de familie.

Derks woonde in Breda. Hij was in de jaren 50, 60 en 70 als scheidsrechter actief in het betaalde voetbal. Derks was niet alleen een gewaardeerde scheidsrechter, maar ook een flamboyante persoonlijkheid. Zo is hij ook bekend vanwege het dragen van een kort en strak scheidsrechtersbroekje. Hij nam ook diverse liedjes op, waarvan één met Willem van Hanegem.

Derks werd in 2009 benoemd tot Officier in de Oranje van Oranje-Nassau en ook tot bondsridder van de KNVB, vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het voetbal en zijn maatschappelijke inzet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.