Terug

Volg Vandaag Inside

Firmino kopt Liverpool in slotminuten voorbij Tottenham

Firmino kopt Liverpool in slotminuten voorbij Tottenham

17 dec 2020, 00:15

Het tomeloze aanvalsspel van Liverpool is in het topduel van de Premier League tegen Tottenham Hotspur in de slotminuten beloond. Op een moment dat een punt voor de kampioen het maximale leek sloeg Roberto Firmino met een geplaatste kopbal toe, 2-1.

Na een klein half uur kwam Liverpool op voorsprong door Mohamed Salah. De Egyptenaar scoorde via een tegenstander en de paal. Hij benutte in de eerste fase één van de vele kansen die de formatie van coach Jürgen Klopp kreeg.

Nog voor rust kwam Tottenham er even uit en meteen was het raak. Son Heung-Min passeerde beheerst doelman Alisson, na door Giovani Lo Celso de diepte in te zijn gestuurd.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum als een van de drijvende krachten op het middenveld, viel ook na rust aan. De Spurs beperkten zich, geheel volgens het beproefde recept van coach José Mourinho, vooral tot de uitval. Daarbij waren ze gevaarlijk. Zo schoot Steven Bergwijn, opnieuw basisspeler, bij een uitbraak tegen de paal.

De 90e minuut liep toen het duel werd beslist. Firmino was succesvol, na een hoekschop van Andrew Robertson. De Braziliaan sprintte meteen naar de andere kant van het veld, om het feest met de 2000 op de Kop aanwezige fans te vieren.

Aan kop van de Premier League staat Liverpool nu 3 punten 'los' van Tottenham.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.