Terug

Volg Vandaag Inside

Finse zakenman doet bod op Manchester United en komt met heel bijzonder plan

Finse zakenman doet bod op Manchester United en komt met heel bijzonder plan

23 mrt 2023, 19:15

In de strijd om de overname van Manchester United mengt zich nu een derde partij. De Finse zakenman Thomas Zilliacus beweert op zijn Twitter namelijk dat hij een bod heeft uitgebracht op de club waar Erik ten Hag nu trainer is. Hij komt met een bijzonder plan om de club, na de overname, te gaan leiden.

Het is al langer bekend dat de Glazers, de huidige eigenaren van The Reds, de club willen verkopen. Nadat Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani al een bod op de club hebben uitgebracht, meldt Zilliacus zich naar eigen daar dus ook bij. In een tweet zegt hij: 'Ik heb een bod gedaan op Manchester United. Ik wil de club samen met de fans kopen. Zij moeten over alle sportieve zaken evenveel zeggenschap krijgen'.

Zilliacus heeft een bijzonder plan voor het leiden van de Engelse grootmacht en spreekt zelf uit dat hij tegen de sjeiks en oliegarchen is die het huidige voetbal controleren. De Fin wil de helft van de overname financieren en hoopt dat de supporters de andere helft willen betalen. Elke fan die minimaal drie pond betaalt, krijgt medezeggenschap. Via deze weg wil hij Manchester United teruggeven aan de fans.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.