Terug

Volg Vandaag Inside

Finale eerste editie UEFA Conference League in Tirana

Finale eerste editie UEFA Conference League in Tirana

3 dec 2020, 21:07

De finale van de eerste editie van de UEFA Conference League is in 2022 in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Dat maakte de UEFA donderdag bekend in aanloop naar de loting voor het finaletoernooi van de Nations League.

De Conference League is, na de Champions League en de Europa League, het derde Europese toernooi. De eerste editie is volgend seizoen (2021/2022). Aan het nieuwe evenement zullen 32 ploegen deelnemen. De vaste speeldag wordt donderdag, met de aanvangstijden 18.45 uur of 21.00 uur.

De Conference League stelt volgens de UEFA nog meer teams in staat om Europese wedstrijden te spelen. De Europa League wordt gereduceerd van 48 tot 32 teams. Het aantal deelnemers aan de Champions League blijft 32.

De UEFA maakte donderdag ook bekend dat het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 jaar in 2023 in Roemenië en Georgië is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.