Terug

Volg Vandaag Inside

'FIFA wil langere contracten en uitstel transferwindow'

'FIFA wil langere contracten en uitstel transferwindow'

4 apr 2020, 11:00

De FIFA wil ervoor zorgen dat de contracten van spelers langer doorlopen dan 30 juni. Zo kunnen de seizoenen worden afgemaakt met complete selecties na de coronacrisis. Ook wil de voetbalbond de transferwindows uitstellen. Dit blijkt uit een document dat zij hebben opgesteld, zo meldt Voetbal International.

In dit document doet de FIFA een aantal voorstellen in samenwerking met de internationale cluborganisatie ECA en de mondiale spelersvakbond FIFPro. De voorstellen gaan vooral over de contracten van spelers, de transferwindows en al afgesproken transfers.

Allereerst wil de FIFA dat contracten van spelers niet aflopen op 30 juni. De mondiale voetbalbond wil dat de contracten automatisch doorlopen zodat het seizoen in een complete selectie afgemaakt kan worden. Ook zouden nieuwe contracten niet ingaan op 1 juli, maar op de datum dat het nieuwe seizoen (2020/2021) begint. Chelsea-aankoop Hakim Ziyech zou dus hierdoor langer bij Ajax kunnen blijven om het seizoen af te maken.

Dit zijn alleen adviezen en voorstellen van de FIFA tijdens de coronacrisis. De voetbalbond kan geen contractverlengingen verplichten. Of deze voorstellen ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht ligt aan nationaal recht en collectieve afspraken, denk aan de cao.

VIDEO - 'Ziyech gaat 1 juli gewoon naar Chelsea'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.