Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA wil Afrika Cup een keer in vier jaar houden

FIFA wil Afrika Cup een keer in vier jaar houden

1 feb 2020, 15:37

Als het aan voorzitter Gianni Infantino van de FIFA ligt, dan wordt de Afrika Cup in de toekomst niet om de twee maar vier jaar gehouden. Dat vertelde de preses van de wereldvoetbalbond zaterdag tijdens een bijeenkomst in het Marokkaanse Salé.

Volgens de Zwitser wint de Afrika Cup aan aantrekkingskracht als het toernooi net als het EK of WK om de vier jaar plaatsvindt. De Europese clubs zullen het plan van Infantino ongetwijfeld ondersteunen. Zij willen hun Afrikaanse sterspelers graag minder vaak afstaan.

Infantino heeft de indruk dat het voetbal in Afrika achteruitgaat. "Tijdens het laatste WK overleefde geen Afrikaanse landenploeg de groepsfase. De FIFA moet hulp bieden op het gebied van scheidsrechters, wedstrijden en infrastructuur."

De volgende editie van de Afrika Cup staat voor volgend jaar januari in Kameroen op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.