Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA wijst beschuldigingen van de hand

FIFA wijst beschuldigingen van de hand

3 nov 2018, 12:44

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft in een verklaring alle beschuldigingen aan het adres van voorzitter Gianni Infantino over het bevoordelen van sommige clubs van de hand gewezen. ,,Geen van de gepubliceerde verhalen bevat iets dat lijkt alsof er een wet, regel of voorschrift is geschonden", luidt de verklaring.

Zo reageert de voetbalbond op onder meer de beschuldiging dat Infantino topclubs Paris Saint-Germain en Manchester City had geholpen met het omzeilen van de regels op het gebied van Financial Fair Play (FFP). Dat zou blijken uit uit documenten van Football Leaks, gedeeld met internationale media.

Volgens de verklaring heeft de FIFA enkele honderden vragen van de media beantwoord, maar hebben ,,enkele media die antwoorden genegeerd en feiten en de waarheid verdraaid in een gerichte poging om de leiding bij de FIFA en voorzitter Infantino en secretaris-generaal Fatma Samoura in het bijzonder, te ondermijnen.'' Op de specifieke beschuldigingen gaat de voetbalbond niet in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.