Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA-voorzitter waarschuwt Europese topclubs

FIFA-voorzitter waarschuwt Europese topclubs

7 nov 2018, 18:22

ZÜRICH (ANP/DPA) - Gianni Infantino is fel tegen de oprichting van een competitie voor Europese topclubs. De voorzitter van de FIFA zei woensdag tijdens een persconferentie in Zürich dat als het toch zover komt, het mogelijk is dat spelers van die clubs niet met hun land mee mogen doen aan het wereldkampioenschap.

,,Het is duidelijk dat deze dreiging bestaat'', aldus Infantino over het voornemen van de grootste clubs om te komen tot een Super League. ,,Ik denk dat de verantwoordelijken zich goed moeten afvragen wat de gevolgen zijn als ze zich volledig afsplitsen.''

De Super League zou in 2021 van start moeten gaan. Deelnemers zouden zelfs overwegen uit de nationale competitie te stappen. Het betreft Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, ​​Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, FC Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.