Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA verplicht Iran snel vrouwen toe te laten

FIFA verplicht Iran snel vrouwen toe te laten

26 nov 2018, 21:17

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het geduld van de FIFA met Iran is op. De wereldvoetbalbond gaat het land een deadline stellen voor het toelaten van vrouwen in voetbalstadions. Het bestuur van de FIFA is tot haast gemaand na een rapport van haar eigen mensenrechtenadviespanel. Het verbod van vrouwen in stadions is in strijd met de ethische code van de FIFA die ,,specifieke discriminatie op basis van geslacht verbiedt''.

Vrouwen en meisjes zijn in Iran al veertig jaar, sinds de Iraanse Revolutie in 1978, niet welkom bij sportevenementen waar mannen aan meedoen.

Iraanse nieuwsagentschappen meldden eerder deze maand dat een groepje vrouwen werd toegelaten tot de finale van de Asian Champions League in Teheran tussen Persepolis en het Japanse Kashima Antlers. Tijdens het WK afgelopen zomer zag het FIFA-panel, bestaande uit acht experts van de Verenigde Naties, al dat vrouwen wedstrijden van Iran op grote schermen mochten kijken.

De FIFA vindt die ontwikkelingen positief, maar het gaat de bond niet snel genoeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.