Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA schorst vier spelers na wangedrag op WK in Qatar

FIFA schorst vier spelers na wangedrag op WK in Qatar

27 jan 2023, 19:30

Wereldvoetbalbond FIFA heeft vier spelers van Uruguay geschorst. Fernando Muslera en José María Giménez moeten vier wedstrijden toekijken. Edinson Cavani en Diego Godín zijn voor een wedstrijd geschorst voor hun wangedrag na het gewonnen duel met Ghana (2-0) op het WK in Qatar.

De spelers van Uruguay waren woedend op scheidsrechter Daniel Siebert. De Duitser zou hen een strafschop hebben onthouden. Uruguay had zich bij een zege van 3-0 wel voor de achtste finales geplaatst. Nu bekerde Zuid-Korea verder.

Cavani sloeg na afloop een monitor van de videoscheidsrechter om. De spits ging na de wedstrijd samen met veel ploeggenoten uitgebreid verhaal halen bij arbiter Siebert en andere officials. Giménez zou zelfs een official van de FIFA een tik op zijn achterhoofd hebben gegeven. Uruguay moet voor straf bij een volgende thuiswedstrijd ook enkele tribunes leeg laten.

De FIFA is ook een onderzoek gestart naar het wangedrag van Argentijnse spelers rond de WK-finale tegen Frankrijk. Ook voor voetballers van Kroatië dreigt een straf. Zij zouden zich hebben misdragen in de wedstrijd om de derde plaats van het WK tegen Marokko.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.