Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA schorst corrupte arbiter voor het leven

FIFA schorst corrupte arbiter voor het leven

24 jan 2019, 19:08

ZÜRICH (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft voormalig internationaal scheidsrechter Ibrahim Chaibou uit Niger levenslang geschorst wegens het aannemen van steekpenningen. De corrupte arbiter dient tevens een boete te betalen van circa 180.000 euro. De FIFA meldde niet waar en wanneer Chaibou in de fout was gegaan.

Chaibou kwam in 2011 negatief in het nieuws naar aanleiding van de oefenwedstrijd tussen Nigeria en Argentinië. De FIFA kreeg signalen dat de uitslag mogelijk van buitenaf was beïnvloed. Nigeria won de wedstrijd in Abuja met 4-1.

Bij onlinegokkantoren zou opvallend vaak zijn ingezet op een uitslag met vijf doelpunten. In de wedstrijd werden twee omstreden strafschoppen gegeven door Chaibou, waarvan de laatste in de 98e minuut.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.