Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA: protest Noorse voetballers tegen Qatar blijft onbestraft

FIFA: protest Noorse voetballers tegen Qatar blijft onbestraft

25 mrt 2021, 12:29

Het protest van de Noorse voetballers tegen de misstanden in Qatar, voorafgaand aan de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, blijft onbestraft. "De FIFA gelooft in vrijheid van meningsuiting en in de kracht van voetbal om positieve verandering teweeg te brengen", meldt de wereldvoetbalbond in een korte verklaring aan het Duitse persbureau DPA.

Noorwegen liet voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar een duidelijk protest zien tegen Qatar, het gastland van het WK in 2022. De spelers van Noorwegen droegen bij het betreden van het veld een shirt met de tekst 'Mensenrechten, op en buiten het veld'.

Kort daarvoor, bij het warmlopen, stond er een andere tekst op de Noorse shirts: 'Respect, op en buiten het veld'. Ook bondscoach Stale Solbakken deed mee aan de actie. "We willen benadrukken hoe belangrijk we de discussie over de mensenrechten vinden", lichtte hij toe. "Hij lijkt me dan voor de hand liggen dat de trainer zelf het goede voorbeeld geeft." Bij de bouw van de WK-stadions zouden al duizenden gastarbeiders, die onder erbarmelijke omstandigheden hun werkzaamheden verrichten, om het leven zijn gekomen.

Noorwegen, groepsgenoot van Oranje, won de uitwedstrijd tegen Gibraltar met 3-0.

Het uiten van politieke boodschappen is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp in de voetbalwereld. Diverse voetballers of teams werden gestraft voor het innemen van een politiek standpunt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.