Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA plant vernieuwde WK voor clubs in de zomer van 2025

FIFA plant vernieuwde WK voor clubs in de zomer van 2025

17 dec 2023, 19:43

Het wereldkampioenschap voor clubs nieuwe stijl zal in de zomer van 2025 worden gehouden. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het toernooi, waar voor het eerst 32 teams aan meedoen, gepland van 15 juni tot en met 13 juli met de Verenigde Staten als gastland.

De FIFA heeft op een bijeenkomst in Djedda (Saudi-Arabië) ook bekrachtigd dat vanaf 2024 jaarlijks wordt gespeeld om de Intercontinental Cup. Het wordt een wedstrijd tussen de winnaar van de Europese Champions League en een team dat uit de intercontinentale play-offs komt.

Europa mag twaalf clubs uitvaardigen naar het WK in 2025, dat eens in de vier jaar zal worden gehouden. Vier van die teams zijn de winnaars van de Champions League. Zo zijn Chelsea, Real Madrid en Manchester City al zeker van deelname en zal de winnaar van de Champions League van dit seizoen daar nog bijkomen. Acht teams plaatsen zich op basis van de UEFA-clubranking. Zo weten Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto en Benfica nu al dat ze mogen meedoen.

Zes clubs uit Zuid-Amerika zijn welkom op het WK voor clubs. De Braziliaanse clubs Palmeiras, Flamengo en Fluminense, de laatste drie winnaars van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores, zijn ook al geplaatst. Afrika, Azië en Noord- en Midden-Amerika mogen elk vier ploegen sturen. Oceanië heeft één plek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.