Terug

Volg Vandaag Inside

Wiegman opnieuw genomineerd voor FIFA coach van het jaar

Wiegman opnieuw genomineerd voor FIFA coach van het jaar

31 juli 2019, 16:38

Sarina Wiegman behoort ook dit jaar weer tot de kandidaten die tot beste coach van de wereld in het vrouwenvoetbal kunnen worden uitgeroepen. De bondscoach van het Nederlands vrouwenteam is een van de tien genomineerden die de wereldbond FIFA woensdag presenteerde. De winnaar van de FIFA Football Award wordt maandag 23 september bekendgemaakt tijdens het gala van de bond in Milaan.

Wiegman dankt haar nominatie aan de verrichtingen van Oranje op het afgelopen WK in Frankrijk. Nederland haalde daar de finale, waarin het verloor van de Verenigde Staten. De bondscoach was in 2017 al eens de beste coach van een vrouwenteam. Dat jaar won ze met de 'Leeuwinnen' de Europese titel.

De FIFA maakt woensdag ook de genomineerden bekend voor de verkiezingen van de beste voetballer, voetbalster en coach van een mannenteam. Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams kunnen online hun stem uitbrengen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.