Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA negeert bezwaren: Oranje Leeuwinnen blijven in Nederlandse nacht spelen

FIFA negeert bezwaren: Oranje Leeuwinnen blijven in Nederlandse nacht spelen

3 aug 2023, 09:38

De Oranje Leeuwinnen staan in de achtste finale op het WK Voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Echter heeft een uitspraak van de FIFA voor ophef gezorgd bij Nederlandse voetbalfans.

Ondanks bezwaren heeft de wereldvoetbalbond donderdag laten weten dat ze niet van plan zijn om de ongunstige aanvangstijd voor de Nederlandse televisiekijkers aan te passen. De wedstrijd staat gepland op zondagochtend om 04:00 uur Nederlandse tijd, waardoor supporters hun wekker zullen moeten zetten om de Leeuwinnen in actie te kunnen zien.

Oorzaak is een misrekening van de FIFA bij het samenstellen van het toernooischema. Aanvankelijk was het schema opgesteld met het idee dat de VS de poule zou winnen en Nederland als tweede zou eindigen. Hierdoor werd de achtste finale van de groepswinnaar op een ideaal primetime-tijdstip in de VS gepland, terwijl de nummer twee om 11.00 uur Nederlandse tijd zou spelen.

De Nederlandse voetbalsters zorgden voor een verrassing en wisten zichzelf tot groepswinnaar te kronen. Hierdoor wordt niet alleen Nederland, maar ook de VS, geconfronteerd met ongunstige speeltijden.

Vele Nederlandse voetbalfans zullen nu de wekker moeten zetten om 4.00 uur om de Oranje Leeuwinnen in actie te kunnen zien tegen Zuid-Afrika. Enkel als Nederland de halve finales bereikt, zullen ze kunnen genieten van een meer gunstige aanvangstijd van 10.00 uur Nederlandse tijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.