Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA moet kiezen tussen Lewandowski, Messi en Ronaldo

FIFA moet kiezen tussen Lewandowski, Messi en Ronaldo

17 dec 2020, 16:57

Niet in een zaal vol prominenten maar in een onlineshow worden donderdag de winnaars van de FIFA-prijzen bekendgemaakt. Voor de titel FIFA voetballer van het jaar zijn er drie kanshebbers: Robert Lewandowski, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Het gala, onder de naam The Best FIFA Football Awards, begint om 19.00 uur en is op alle mediakanalen van de wereldvoetbalbond live te volgen.

De Poolse aanvaller Lewandowski won met Bayern München de Champions League en geldt als de grote favoriet voor de titel. Messi, de sterspeler van FC Barcelona en Argentinië, won de trofee een jaar geleden voor de zesde keer. Ronaldo, de Portugees in dienst van Juventus, werd vijf keer bekroond.

Bij de verkiezingen is één Nederlandse kandidaat genomineerd. Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje-vrouwen, maakt kans op de titel beste vrouwelijke coach van het jaar.

Ruud Gullit presenteert het gala samen met de Engelse sportjournaliste Reshmin Chowdhury vanuit het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich. Er zijn ook prijzen voor de beste voetbalster, de beste doelman (m/v) en de beste mannelijke coach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.