Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA laat stil protest Duitse voetballers zonder gevolgen

FIFA laat stil protest Duitse voetballers zonder gevolgen

23 nov 2022, 20:27

Het stille protest van het Duitse voetbalelftal gericht aan wereldvoetbalbond FIFA bij het WK in Qatar blijft zonder gevolgen. De disciplinaire commissie van de FIFA gaat volgens het Duitse persbureau DPA niet vervolgen.

Aanvoerder Manuel Neuer en de andere spelers hadden op de teamfoto vooraf aan de wedstrijd tegen Japan demonstratief de hand voor de mond gehouden. De ploeg wilde hiermee een signaal afgeven aan de FIFA, die de OneLove-aanvoerdersband had verboden.

"We laten ons dan misschien de aanvoerdersband afpakken, maar we laten ons niet onze stem afnemen. En onze waarden", zei Neuer na de wedstrijd die Japan verrassend won met 2-1. "Het moet een signaal zijn van ons als team, dat de FIFA ons monddood maakt", zei de Duitse bondscoach Hansi Flick daarover.

De Duitse captain was een van de zeven aanvoerders op het WK in Qatar die van plan was om de speciale band te dragen ter bevordering van inclusie. Ook Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk wilde dat doen. De FIFA gaf echter aan dat er dan gele kaarten zouden volgen, waarna de aanvoerders het plan lieten varen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.