Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA krijgt fractie van miljoenenclaim

FIFA krijgt fractie van miljoenenclaim

21 nov 2018, 19:47

NEW YORK (ANP/RTR) - De wereldvoetbalbond FIFA krijgt slechts een fractie van de schadeclaim die is ingediend tegen de oud-bestuursleden José Maria Marin uit Brazilië en Juan Angel Napout uit Paraguay. Een rechtbank in New York heeft de FIFA een bedrag van amper 100.000 dollar toegewezen, terwijl om circa 28 miljoen dollar was gevraagd.

Ook twee confederaties komen er relatief karig af. Concacaf (Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied) kreeg 1,7 miljoen dollar toegewezen (tegen een eis van bijna 10 miljoen). Conmebol (Zuid-Amerika) ontving nog geen miljoen (bij een claim van bijna 87 miljoen).

Marin en Napout zijn schuldig bevonden in het corruptieschandaal bij de FIFA. De Braziliaan kreeg een celstraf van vier jaar, Napout moet negen jaar de gevangenis in. Beiden zijn in beroep gegaan.

Een hoge vergoeding was niet rechtvaardig, omdat de FIFA zelf had gevraagd om Amerikaanse interventie. Op die manier wilde de FIFA wellicht de rol van slachtoffer behouden en ontkomen aan vervolging, aldus het vonnis. Concacaf en Conmebol konden hun claims onvoldoende onderbouwen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.