Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA grijpt in bij voetbalbond Uruguay

FIFA grijpt in bij voetbalbond Uruguay

22 aug 2018, 09:17

MONTEVIDEO (ANP/RTR) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft de voetbalbond van Uruguay (AUF) onder curatele gesteld. Deze maatregel is vooral genomen om vrije en eerlijke verkiezingen mogelijk te maken voor de nieuwe bondsvoorzitter. Het mandaat van de FIFA in Uruguay zal tot eind februari 2019 duren.

De voetbalbond in het Zuid-Amerikaanse land kwam na het onverwachte vertrek van voorzitter Wilmar Valdez in juli in een impasse terecht. Diverse kandidaten om hem op te volgen dienden zich aan, maar er ontstonden twijfels over hun achtergronden en hun bedoelingen. Nadat enkele belangengroepen in het Uruguayaanse voetbal hun bezorgdheid hadden uitgesproken over het verkiezingsproces besloot de FIFA in te grijpen.

Door het huidige gebrek aan leiderschap bij de AUF heeft de trouwe bondscoach Oscar Tabárez nog geen nieuw contract kunnen tekenen bij de AUF. Fabian Coito, de coach van Uruguay onder 20, neemt voorlopig zijn taken waar. Hij zit ook op bank tijdens de oefeninterland komende maand tegen Mexico in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.