Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA gaat voetbalkalender drastisch wijzigen

FIFA gaat voetbalkalender drastisch wijzigen

26 feb 2020, 19:24

De voetbalkalender komt er in de toekomst vermoedelijk heel anders uit te zien. De FIFA presenteerde woensdag de visie voor de periode van 2020 tot 2023, met als titel: 'Making Football Truly Global', 'Voetbal echt mondiaal maken'.

"De internationale wedstrijdkalender speelt een centrale rol in de duurzame groei van het voetbal in alle regio's van de wereld en op alle niveaus. Om deze reden moet het huidige systeem voor eens en voor altijd grondig worden besproken met alle belanghebbenden", aldus de wereldvoetbalbond.

De FIFA kreeg de voorbije periode de nodige kritiek op de volle voetbalkalender, onder anderen van Liverpool-trainer Jürgen Klopp.

Het aanpassen van de wedstrijdkalender is een van de elf doelen die de FIFA en voorzitter Gianni Infantino in het plan hebben geformuleerd. Andere doelen zijn aanpassing van het huidige transfersysteem en uitbreiding van het systeem met de videoscheidsrechter (VAR).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.